Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

BRC versie 8 gepubliceerd

De nieuwe BRC Food Safety, versie 8, is in augustus gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 zal er tegen deze norm getoetst worden. De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die nageleefd dienen te worden in een voedselproducerend bedrijf. Op deze manier voldoen bedrijven aan de verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving en bescherming van de consument.

In de nieuwe versie blijft de focus op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedelveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten. De eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care hebben een eigen gedeelte gekregen in de nieuwe versie, waardoor de norm prettiger leest.

Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het hebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen. Ook nieuw is het uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen.

De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9.

De nieuwe versie is in meerdere talen beschikbaar en is hier te downloaden: https://brcglobalstandards.com/.

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments