Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg heb je te maken met een kwetsbare doelgroep, zoals ouderen en zieke mensen. Zij hebben in de regel een verminderde weerstand, waardoor het naleven van hygiëneregels en voldoen aan eisen zoals temperatuurcontroles van producten des te belangrijker is. CareNet biedt een online QA software waarmee je kwaliteitszaken binnen je zorgorganisatie efficiënt kunt beheersen.

Om te voldoen aan de HACCP-eisen in de gezondheidszorg zijn de volgende hygiënecodes opgesteld:

  • Hygiënecode voor kleine instellingen in kinderopvang, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en jeugdzorg
  • Hygiënecode voor voedingsverzorging in woonvormen
  • Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en defensie

Orde op zaken

Of je nu een eigen kwaliteitshandboek hebt opgesteld of werkt volgens een hygiënecode, het is voor de kwaliteitsafdeling vaak dagelijks een flinke klus om alle zaken op orde te krijgen. De NVWA voert regelmatig inspecties uit om te controleren of alle HACCP-eisen juist worden nageleefd. Als zorginstelling kom je natuurlijk liever niet voor verrassingen te staan tijdens zo’n inspectie.

Automatisering

Het automatiseren van kwaliteitszaken kan je helpen om kwaliteitsborging op een efficiënte en transparante wijze te realiseren. Zo voer je met de CareNet Inspectietool app eenvoudig hygiëne inspecties uit in de centrale keuken, regenereerkeuken en in de diverse afdelingskeukens en registreer je temperaturen en schoonmaak met de registratiemodule. Documenten deel je gemakkelijk binnen de gehele organisatie met het CareNet Handboek, waarbij je instelt welke documenten voor welke afdeling beschikbaar zijn. Inkoopspecificaties en certificaten leg je vast met de module Leveranciers, zodat je snel inzicht hebt in goedgekeurde leveranciers. Met de module Specificaties bereken je eenvoudig recepturen, waarbij je direct inzicht hebt in voedingswaarden om zo gezond mogelijke gerechten te kunnen uitgeven aan de cliënten. Met de allergenenmatrix heb je direct inzicht in de aan-/ of afwezige allergenen per gerecht. Het trainen van medewerkers ten aanzien van HACCP, maar ook op gebied van ARBO, milieu en veiligheid realiseer je flexibel en overzichtelijk met de E-learning module.

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments