Vraag een demo aan

Blog

 

VMT Trending in Food 2018: Goede koppelingen geven grip

15/12/2017
Digitalisering en het koppelen van systemen zijn volgens ons dé ontwikkelingen van dit moment. Met kwaliteits- en voedselveiligheidsvraagstukken zijn veel data gemoeid. Het wordt steeds lastiger om hier een niet-digitale invulling aan te geven én te voldoen aan de eisen die GFSI-certificeringsstandaarden stellen.
Lees meer >>

Code geel, oranje of rood? Beheer je kwaliteitszaken waar je maar wilt

12/12/2017
Eén van de voordelen van cloud werken is dat je als kwaliteitsmanager of –medewerker zeer flexibel kunt werken. Ideaal in deze tijden van gladheid en sneeuw. We geven je graag enkele tips om dit voordeel van cloud werken op winterse dagen zo optimaal mogelijk te benutten.
Lees meer >>

Joël’s eerste maanden bij CareNet: ‘Positief, energiek en leerzaam’

07/12/2017
Joël Wiltink is sinds oktober onderdeel van het team als accountmanager. We vroegen hem waarom hij koos voor deze functie en hoe zijn eerste maanden bij CareNet zijn vergaan.
Lees meer >>

De stage van Hugo bij CareNet

09/11/2017
Sinds september is Hugo Brinkhorst gestart als stagiair ontwikkeling. Hugo volgt de opleiding MBO Applicatie- en mediaontwikkelaar en voert in het kader van zijn tweede leerjaar een stageopdracht uit bij CareNet.
Lees meer >>

 Wisseling in productiepersoneel vraagt om flexibele training

02/11/2017
Je kunt als productiebedrijf een zeer compleet kwaliteitssysteem hebben en vele processen geautomatiseerd hebben, maar de factor ‘mens’ bepaalt nog steeds voor een groot deel het slagen van het systeem. Het trainen en opleiden van medewerkers zorgt ervoor dat het kwaliteitssysteem niet als een kaartenhuis in elkaar zakt.
Lees meer >>

Getraind aan het werk, utopie of realiteit?

26/10/2017
In een ideale situatie zorg je ervoor dat alle medewerkers (vast of tijdelijk) getraind zijn, voordat zij je productie- en opslagruimten betreden. Is dit een utopie of realiteit?
Lees meer >>

50% tijdsreductie voor Aviko B.V. met CareNet Inspecties

18/10/2017
“Het lopen van de audit met een iPad met geïntegreerde camera en een inspectielijst op het scherm faciliteert een efficiënte uitvoering van inspecties en audits,” vertelt Barry Geerligs, Corporate QA-QC Manager bij Aviko.
Lees meer >>

Meest gestelde vragen: Is de CareNet applicatie van toepassing voor mij?

21/09/2017
Ben je benieuwd wat CareNet voor jouw organisatie kan betekenen? De komende weken beantwoorden we regelmatig een veelgestelde vraag. Deze week vraag 2: Welke software/hardware is nodig om met CareNet te kunnen werken?
Lees meer >>

Handboekdocumenten direct omzetten tot E-learning

07/09/2017
Deze maand wordt CareNet update 1.25 uitgevoerd, waarbij een koppeling wordt gerealiseerd tussen het CareNet Handboek en de E-learning module. Hiermee wordt de mogelijkheid gecreëerd om handboekdocumenten in één keer om te zetten tot E-learning training
Lees meer >>

Meest gestelde vragen: Is de CareNet applicatie van toepassing voor mij?

31/08/2017
Ben je benieuwd wat CareNet voor jouw organisatie kan betekenen? De komende weken beantwoorden we regelmatig een veelgestelde vraag. Deze week vraag 1: Is de CareNet applicatie van toepassing voor mij?
Lees meer >>

Inspecties of registraties?

24/08/2017
Soms krijgen we de vraag wat nu precies het verschil is tussen het uitvoeren van inspecties en invoeren van registraties. Aan de hand van definities uit de BRC norm leggen we de verschillen uit tussen de modules Inspecties en Registraties van CareNet.
Lees meer >>

“Ober, welke gerechten zijn koemelkvrij?”

17/08/2017
Als horeca onderneming of cateraar dien je gasten vooraf te kunnen informeren over de aan- of afwezigheid van allergenen in producten. Door digitalisering van je recepturen zie je snel welke allergenen in welke gerechten aanwezig zijn, zodat je gasten optimaal kunt informeren.
Lees meer >>

Zomerse uitdagingen voor food bedrijven

10/08/2017
Zodra de temperaturen stijgen, poetsen veel Nederlanders de barbecue op voor een gezellig bourgondisch avondje. Als BBQ liefhebber wil je niet met lege handen komen te staan tijdens zo’n avond. Food bedrijven komen zodoende in de zomer regelmatig voor (mooie) uitdagingen te staan.
Lees meer >>

Blockchain kan belangrijke rol vervullen in leverancierbeheersing

03/08/2017
Blockchaintechnologie kan in de toekomst mogelijk de transparantie in de voedselketen vergroten en voedselfraude voorkomen. Wat zijn de toepassingen van blockchain in de voedingsmiddelenindustrie?
Lees meer >>

Afwijkingen direct omzetten naar acties

  20/07/2017
Afwijkingen geconstateerd tijdens inspecties kan je snel en gemakkelijk om zetten tot acties. Hoe? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.
Lees meer >>

Overzicht behouden met de centrale actielijst

13/07/2017
De centrale actielijst is beschikbaar voor alle CareNet klanten. We geven je graag een aantal tips om het werken met de centrale actielijst nóg makkelijker te maken.
Lees meer >>

Feit of fabel: een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden

22/06/2017
Feit of fabel: een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden. Bekijk het antwoord op deze stelling.
Lees meer >>

Digitale verslaglegging

08/06/2017
Met de memo functie kun je online alle kwaliteitsverslagen uitwerken en beheren. Het opstellen van een digitale memo kun je realiseren in slechts drie stappen.
Lees meer >>

Externe audits: hoe voorkom je tekortkomingen voor registraties?

23/05/2017
Tijdens BRC-, IFS-, FSSC 22000-audits en NVWA inspecties gebeurt het regelmatig: er worden tekortkomingen geconstateerd ten aanzien van registraties. Door middel van automatisering kun je dergelijke tekortkomingen zien te voorkomen.
Lees meer >>

VMT editie 6: Grip op leveranciersbeheersing met software van CareNet

16/05/2017
Het kost een QA-afdeling steeds meer tijd om bij te houden of alle risico’s vanuit de supply chain voldoende geborgd zijn. De nieuwe module Leveranciersbeheersing kan uw organisatie werk uit handen nemen.
Lees meer >>

Flexibele, snelle en passende opleiding met E-learning

02/05/2017
Met E-learning kan een leersituatie worden gerealiseerd aan de hand van een computer of tablet met een internetverbinding. Deze vorm van opleiden kan binnen alle branches worden toegepast.
Lees meer >>

Meer sturing op voedingswaarden noodzakelijk

20/04/2017
De levensmiddelenindustrie staat steeds meer onder druk als het gaat om gezonde voeding. Dit betekent in de praktijk vaak veel rekenwerk en handmatige handelingen. Kan dit proces voor de productontwikkelaar vergemakkelijkt worden?
Lees meer >>

Kwaliteitshandboek: papier versus digitaal

07/04/2017
Met het omzetten van een papieren kwaliteitshandboek naar een digitaal handboek kan je als bedrijf een belangrijke efficiencyslag maken. We hebben de belangrijkste verschillen tussen een papieren en digitaal handboek op een rijtje gezet.
Lees meer >>

Dubbel invoeren van data behoort tot de verleden tijd

03/04/2017
Bedrijven gaan meer en meer over tot automatisering van administratieve processen. Dit betekent in veel gevallen ook een toename aan verschillende software toepassingen waarmee gewerkt wordt.
Lees meer >>

“Zonder twijfel de mooiste baan van de wereld”

23/03/2017
Dave van Beek werkt sinds 2 jaar in de functie van Projectmanager bij CareNet. We interviewden Dave om meer te weten te komen over zijn keuze voor CareNet, zijn werkzaamheden en wat bedrijven van hem kunnen verwachten.
Lees meer >>

Trend binnen de food industrie: blockchain technologie

16/03/2017
Om voedselfraude te bestrijden kunnen blockchain technologieën toegepast worden. Deze toepassing kan leiden tot transparantere en betrouwbare data in de voedselketen.
Lees meer >>

Feit of fabel: het digitaal uitvoeren van inspecties draagt bij aan een striktere naleving van de BRC inspectie eis

06/03/2017
Feit of fabel: het digitaal uitvoeren van inspecties draagt bij aan een striktere naleving van de BRC inspectie eis. Bekijk het antwoord op deze stelling.
Lees meer >>

Niet vaak gestelde vragen over CareNet

23/02/2017
Regelmatig krijgen wij van klanten algemene vragen over het gebruik van de CareNet applicatie en onze modules. Graag willen we in dit artikel juist enkele niet vaak gestelde vragen over CareNet beantwoorden.
Lees meer >>

Vele voordelen ‘in the cloud’

26/01/2017
Het werken met cloud applicaties biedt voor bedrijven veel voordelen. Maar wat zijn nu de voordelen van werken met cloud applicaties? Wij sommen ze voor je op.
Lees meer >>

CareNet biedt Ilse ‘the best of both worlds’

11/01/2017
Vorige week hebben we een nieuwe collega aan ons team mogen toevoegen. Ilse Linthorst komt het CareNet team versterken als Junior Accountmanager. In dit korte interview lees je meer over Ilse en haar eerste week bij CareNet.
Lees meer >>

Nieuwe versie FSSC 22000: verplichte onaangekondige audits

logo FSSC 13/01/2017
In januari 2017 is versie 4 van de FSSC 22000 norm verschenen. Een grote wijziging in de wijze van auditen door de certificerende instantie is dat in de twee opvolgende jaren na de initiële audit minimaal één onaangekondigde audit dient plaats te vinden.
Lees meer >>

VMT Trendsbijlage 2017: Efficiëntie door digitalisering

rick-200x133 20/12/2016
De toepassing van automatisering en digitalisering loopt in de voedingsmiddelenindustrie achter bij andere branches. Rick Veldkamp belicht de voordelen van digitalisering op het gebied van kwaliteitsmanagement in een interview in de VMT Trendsbijlage 2017.
Lees meer >>

Tips & tricks: verificatieverslag

07/12/2016
Welke informatie kan ik uit CareNet halen voor mijn verificatieverslag over kalenderjaar 2016? We hebben een overzicht gemaakt waarbij er per module toelichten wat CareNet kan bijdragen voor het verificatieverslag.
Lees meer >>

CareNet geeft grip en inzicht

_jlf9871bew-zw-website 13/10/2016
Voedingsmiddelenbedrijven worden groter en het kwaliteitsvraagstuk wordt complexer. Voor QA-managers is het steeds ingewikkelder om de kwaliteit en voedselveiligheid goed te borgen. CareNet zorgt voor beheersing, efficiëntie en transparantie.
Lees meer >>

Antwoord op de meest gestelde vragen

plaatjes FAQ CN 09/08/2016
Regelmatig krijgen wij uiteenlopende vragen van potentiële klanten tijdens de demo’s. In deze reeks krijg je antwoorden op de meest gestelde vragen aan onze consultants. Elke week een nieuw antwoord.
Lees meer >>

Goede beveiliging van data en server van groot belang

beveiliging servers 25/7/2016
Diverse certificeringsschema’s, zoals BRC en IFS, stellen steeds hogere eisen aan opslag van data. CareNet beschouwt de beveiliging en opslag van data als een zeer serieuze aangelegenheid.
Lees meer >>

7 voordelen van CareNet

_JLF9848BEW_zw 15/6/2016
Vind je kwaliteit ook belangrijk in jouw bedrijf? En ben je op zoek naar meer borging van de processen in minder tijd? Dan is CareNet hét product voor jou.
Lees meer >>

Voordelen van cloudwerken

_JLF0043 zw 16/5/2016
De voornaamste reden voor ondernemers om over te stappen naar cloud diensten is kostenbesparingen. Zo hoef je niet meer te investeren in een eigen server of software, maar huur je beiden van providers zoals CareNet.
Lees meer >>