Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

HACCP standaard

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In het Nederlands betekent dit Analyse van de Gevaren en de Kritische BeheersPunten in het productieproces. Ieder bedrijf dat met voedingsmiddelen werkt is wettelijk verplicht om te werken volgens een HACCP plan. Het doel van HACCP is om potentiële gevaren te identificeren, analyseren en te evalueren die een negatief effect kunnen hebben op de veiligheid van voedingsmiddelen.

HACCP-standaard

Voor bedrijven in de voedingssector was het altijd mogelijk om zich te laten certificeren voor het HACCP- certificatieschema om hiermee aan te tonen dat zij aan de ‘Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem’ voldoen. Het HACCP-certificatieschema is niet GFSI-erkend. Stichting SCV heeft in juli 2017 besloten om het certificatieschema uit te faseren. Reden hiervoor is een sterke daling in het aantal HACCP-certificaten in de afgelopen jaren. De beslissing is genomen met de kennis dat er in de markt voldoende alternatieven voor het HACCP-schema voorhanden zijn, zoals FSSC 22000, BRC en IFS.

De periode van uitfasering begint op 1 januari 2018 en eindigt op 1 januari 2021. Vanaf 1 januari 2020 mogen er geen nieuwe certificaten worden uitgegeven. Certificaten die op 1 januari 2021 nog niet zijn verlopen, beëindigd, geschorst of ingetrokken, zijn vanaf deze datum niet meer geldig.

Automatiseer je HACCP-systeem

Met CareNet kun je de beheersmaatregelen van je HACCP-kwaliteitssysteem automatiseren om kwaliteitszaken goed te kunnen borgen. Zo behoud je het overzicht en zorg je voor automatisering van administratieve handelingen. Je houdt zo tijd over voor zaken die er echt toe doen, zoals instructie van mensen op de werkvloer.

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments