Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

Leveranciers

Het in kaart brengen van de voedselveiligheidsrisico’s van inkoopprocessen vormt een belangrijk onderdeel van een voedselveiligheidssysteem. Met de module Leveranciers van CareNet maak je deze inkoopprocessen inzichtelijk en beheers je de risico’s, zodat je voldoet aan de wet- en regelgeving, hygiënecodes en de GFSI normen zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Dit kunnen bijvoorbeeld risico’s zijn op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, maar ook risico’s die betrekking hebben op duurzaamheid en milieu.
care_iconen2016_leveranciers_licht

Maak de inkoopprocessen inzichtelijk en
beheers de risico’s van je leveranciers.
.
.

Risicogroepen

Welke beheersmaatregelen van toepassing zijn voor een bepaalde leverancier of groep leveranciers bepaal je zelf. Op basis van een risicobeoordeling per productgroep kun je de voorwaarden voor goedkeuring per leverancier instellen. Met behulp van onze portal geef je de leveranciers de mogelijkheid om in een eigen online omgeving zelf de data in te voeren die voor hen relevant is. Dit kunnen bijvoorbeeld kopieën van certificaten, keteninformatie, questionnaires of productspecificaties zijn.

Complete leveranciersbeheersing

Alle onderdelen die bij de leveranciersbeheersing horen, kun je uitvoeren met de online module van CareNet. Zo nodig je leveranciers snel uit om gegevens bij te werken met automatische mailnotificaties. Questionnaires stel je eenvoudig samen met de online beheerstool. Hiermee kun je bijvoorbeeld per risicogroep en taal een specifieke questionnaire ontwerpen. Keteninformatie kan eenvoudig worden opgevraagd, zodat je snel inzicht hebt in de gehele keten in het geval van een incident of recall.

004 17004 CAR infographics 006 02 - Leveranciers

Nadat de gevraagde beheersmaatregelen door de leverancier zijn ingevoerd, beoordeel je zelf of de gewenste informatie is verkregen en of de leverancier is goedgekeurd. Met het stoplichtsysteem heeft de leverancier direct inzicht in de goedgekeurde en afgekeurde items. Bovendien kan communicatie met iedere leverancier plaatsvinden middels de timeline functie, waarin chatberichten per leverancier worden bijgehouden.

Met realtime statistieken zijn je management- en verificatieverslagen bovendien razendsnel compleet.

004 17004 CAR infographics 006 01 - Leveranciers

Direct inzicht in leveranciersstatus

Met het leveranciersoverzicht is in één oogopslag zichtbaar wat de status is van iedere leverancier. Zo filter je bijvoorbeeld snel op ‘afgekeurde leveranciers’. Ook is snel te zien welke informatie dreigt te verlopen of niet volstaat om een bepaald risico te borgen. Hierdoor houd je de leveranciersinformatie altijd actueel en voorkom je dat producten worden ingekocht bij niet goedgekeurde leveranciers.

Wil je de status per leverancier weergeven in je inkoopsoftware, zoals het ERP systeem? We bieden diverse koppelingsmogelijkheden aan, zodat het dubbel invoeren van data niet nodig is. Klik hier om meer te lezen over de koppelingsmogelijkheden van CareNet.

Voordelen module Leveranciers

 • Realtime inzicht in de goedkeuringsstatus van leveranciers
 • Risicoprofielen met bijbehorende beheersmaatregelen vaststellen op basis van risicobeoordeling
 • Leveranciers inlog, waarmee leveranciers gevraagde informatie digitaal kunnen aanleveren
 • Goedkeuring van aangeleverde documentatie ligt in handen van kwaliteitsafdeling
 • Eenvoudige communicatie middels automatische uitnodigingsmails en -brieven en een timeline per leverancier
 • Online questionaires ontwerpen per risicogroep en taal
 • Verlopen beheersmaatregelen snel inzichtelijk
 • Snel inzicht in keteninformatie in geval van een incident of recall
 • Mogelijkheid tot koppeling met andere systemen, zoals het ERP-systeem

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments