Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

Data koppelingen

Het dubbel invoeren van data in verschillende applicaties behoort binnen de industrie vaak tot de orde van de dag. Dit leidt tot hogere foutgevoeligheid, inefficiëntie en daardoor hogere kosten. Omdat wij vinden dat bedrijven zo snel en efficiënt mogelijk moeten kunnen werken, bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om vanuit CareNet koppelingen te realiseren met andere software.

Wij kunnen drie soorten koppelingsmogelijkheden realiseren: directe koppelingen, semi directe koppelingen en indirecte koppelingen. Welke soort binnen jouw bedrijf toegepast kan worden is afhankelijk van de mogelijkheden die de andere software partij aanbiedt. In alle gevallen gaan we samen met de andere software aanbieder de mogelijkheden bekijken en de best passende koppeling realiseren.

Directe koppelingen

CareNet biedt een directe koppeling aan middels een API (Application Programming Interface). Bij een directie koppeling als een API kunnen data velden van CareNet gekoppeld worden aan de data velden van de andere applicatie. Op de achtergrond kan precies worden bepaald welke datavelden aan elkaar gekoppeld dienen te worden.

Zo kan met één klik op de knop data vanuit CareNet “gepusht” worden naar overeenkomende datavelden in de andere applicatie en andersom. Als gebruiker van CareNet zie je deze koppeling en de details hiervan niet, maar de functionaliteiten hiervan kun je wel gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een knop binnen onze Specificatie module waarbij je na één klik op de knop de betreffende data vanuit CareNet direct synchroniseert met PS in Foodservice. Ook kunnen bijvoorbeeld personeelsgegevens vanuit je ERP pakket gepushd worden naar CareNet, zodat alle personeelsgegevens automatisch beschikbaar zijn voor de E-learning module.  ….. API CN 300x212 - Data koppelingen
FTP CN 300x241 - Data koppelingen  …..  

Semi directe koppelingen

Een semi directe koppeling kan door CareNet gerealiseerd worden met een FTP (File Transfer Protocol). Hierbij kan door middel van een klik op de knop of een vooraf ingestelde frequentie een (op maat gemaakte) export worden verkregen, welke door CareNet op een specifieke plaats wordt neergezet. De andere applicatie kan vervolgens door middel van een klik op de knop of een vooraf ingestelde frequentie met een “pull” bericht nagaan of op die specifieke plaats een nieuwere versie van het bestand aanwezig. Indien dit het geval is, wordt het bestand door de applicatie automatisch geïmporteerd en wordt de betreffende data in de applicatie vervangen door de nieuwe data. FTP koppelingen passen wij bijvoorbeeld toe voor Espera printersoftware.

Indirecte koppelingen

CareNet kan ook voorzien in indirecte koppelingen door middel van CSV/XML export- en importbestanden. Zo kan bijvoorbeeld vanuit CareNet een exportbestand (op maat) worden gecreëerd waarna deze kan worden gedownload op je computer. Vervolgens kan dit bestand direct worden geïmporteerd in een andere applicatie. Hiermee worden de datavelden van CareNet exact overgenomen in de andere applicatie, maar dan met de tussenkomst van een export en import handeling. Deze optie wordt in de praktijk bijvoorbeeld toegepast voor het realiseren van koppelingen met diverse ERP systemen, maar ook voor het verkrijgen van kant en klare overzichten met specifieke gewenste data.

 ….. Export import CN 300x289 - Data koppelingen

vraag een demo aan

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments