Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

Goede beveiliging van data en server van groot belang

Diverse certificeringsschema’s, zoals BRC en IFS, stellen steeds hogere eisen aan opslag van data en beschikbaarheid van back-ups. CareNet beschouwt de beveiliging en opslag van data daarom ook als een zeer serieuze aangelegenheid.

“Om data veilig te stellen voor anderen, zorgen wij er voor dat zowel de dataverbinding als de dataservers aan de hoogste norm voldoen. Om een dataverbinding naar behoren te kunnen beveiligen moet je een SSL certificaat gebruiken”, vertelt Business Unit Manager Rick Veldkamp. Dit certificaat is door CareNet toegepast en te herkennen aan het slotje in de adresbalk met het gebruik van HTTPS in de URL. Daarnaast is het zo dat de dataverbinding tussen de diverse servers naar het internet meervoudig is uitgelegd, zodat de risico’s die voortkomen uit een eventuele breuk van glasvezelkabels minimaal zijn.

servers slider

Beveiliging van de server

Naast de beveiliging van de dataverbinding is ook de beveiliging van de servers van belang. CareNet heeft haar data opgeslagen op drie servers die op verschillende plekken binnen Nederland staan. “Deze servers zijn opgezet volgens een zogeheten N+1 high availability cluster. Met deze serveropstelling proberen ze een zo hoog mogelijke uptime te realiseren. Zo is er altijd een back-up server beschikbaar die direct ingezet wordt bij het falen van de main server”, aldus Veldkamp. “Om ongewenste toegang tot de server te voorkomen, is er een firewall geïnstalleerd. Deze blokkeert standaard de toegang van alle IP-adressen, die niet afkomstig zijn van publiekelijk dataverkeer.” Van de prestaties van de CareNet servers vindt 24/7 monitoring plaats, zodat tijdig kan worden ingegrepen.

Opslag van data in Nederland

Zoals gezegd zijn de servers van CareNet binnen Nederland opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat er enkel gebruik wordt gemaakt van Nederlandse internetverbindingen. Deze internetverbindingen zijn zeer snel en CareNet is door data-opslag binnen de eigen landgrenzen niet afhankelijk van minder snelle verbindingen van andere landen. “De dataservers van CareNet zijn opgeslagen bij een ISO27001 gecertificeerde partner. Deze certificeringsnorm stelt onder andere eisen op het gebied van noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing en fysieke beveiliging”, vertelt Rick Veldkamp. Daarnaast heeft het opslaan van data in Nederland als voordeel dat CareNet onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) valt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Patriot Act staat deze wet niet toe dat data zonder reden beschikbaar is voor overheden, om zo bijvoorbeeld het risico van terrorisme terug te dringen.

Goed beveiligde data

CareNet is online software. Hierdoor werken klanten altijd met de laatste versie. Het datacenter is bovendien Tier3+ geclassificeerd en gecertificeerd volgens de ISO27001 norm voor databeveiliging. De verbinding is voorzien van een SSL certificaat en er vindt 24/7 preventieve monitoring van de servers plaats. Veldkamp: “Online werken is de veiligste en meest betrouwbare manier om data te beheren van dit moment.”

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments