Algemene functies

Internet browser en tablet

CareNet is op de desktop te benaderen via iedere willekeurige internet browser. Wij raden echter het gebruik van Google Chrome aan, omdat uit testen blijkt dat de applicatie in deze browser de beste prestaties levert.

De CareNet mobile applicatie is te gebruiken op iedere Android en iOS (Apple) tablet. Wij raden echter het gebruik van Apple tablets aan, omdat uit testen blijkt dat de applicatie op deze tablet de beste prestaties levert.

Zoeken op trefwoorden

Binnen de diverse modules is het op verschillende plaatsen mogelijk om te zoeken op trefwoorden. Dit kan door een trefwoord te typen in het tekstvak Algemeen_tekstvak overzicht doorzoeken. Er wordt vervolgens automatisch op de huidige pagina gezocht naar een rij met een overeenkomstig trefwoord. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel de juiste gegevens terugvinden.

Bedrijfsgegevens wijzigen

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik op Button bewerken.
  3. Wijzig vervolgens in het tabblad ‘Algemeen’ de bedrijfsnaam, het e-mailadres waar CareNet e-mails naartoe verstuurd dienen te worden en/of de lay-out van je CareNet omgeving.
  4. Klik op Button Wijzigingen opslaan  om de aanpassingen definitief op de slaan of klik op Button of annuleren om de oude instellingen te behouden.

Systeeminstellingen aanpassen

Het is mogelijk om de systeeminstellingen naar eigen wens aan te passen. Let op: voor het aanpassen van systeeminstellingen is kennis met betrekking tot programmeren benodigd, vraag deskundige ondersteuning van een programmeur om de juiste instellingen te verkrijgen. Pas de instellingen nooit zomaar aan, hierdoor kunnen problemen in het CareNet systeem optreden, waardoor modules niet meer op de juiste wijze werken.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Systemsettings’.
  2. Klik op Button bewerken.
  3. Indien je items wilt toevoegen aan een onderwerp, ga je naar het invoerveld onder het onderwerp en voer je daar de gegevens voor het nieuwe item in. Klik vervolgens op Button toevoegen.
  4. Indien je items wilt bewerken of verwijderen, ga je naar het betreffende item toe en klik je rechts in de rij op Button Bewerk ofButton verwidjer.
  5. Indien je kiest voor Verwijder, verschijnt een pop-up venster met de melding ‘Rij verwijderen?’. Klik op OK om de rij te verwijderen, klik op Annuleren om de rij te behouden.
  6. Indien je kiest voor Bewerk, ga dan naar het invoerscherm onder het onderwerp en voer de wijzigingen door.
  7. Klik op Button klaar om de wijzigingen voor dit item op te slaan of klik op Button of annuleren om de oude instellingen voor dit item te behouden.
  8. Indien je de volgorde van items binnen een onderwerp wilt aanpassen, ga dan naar het item en klik rechts in de rij op het staande rechthoekje met puntjes Inspecties_volgorde wijzigen, houdt de muis ingedrukt en schuif de rij naar een andere plaats onder het onderwerp.
  9. Let op: klik op Button Wijzigingen opslaan om de aanpassingen definitief door te voeren of klik op Button of annuleren om de oude instellingen te behouden.

Koppelen met API

Met een API kun je andere programma’s koppelen aan CareNet om zo snel data uit te wisselen. Klik hier voor meer informatie over de API van CareNe. Vraag de ICT beheerder van je organisatie om hulp bij het koppelen van programma’s door middel van een API.

Basisgegevens verwijderen uit CareNet

Let op: indien je basisgegevens verwijdert uit CareNet, zijn deze gegevens niet meer terug te halen. Bedenk dus eerst goed of je de gegevens werkelijk wilt verwijderen, of dat je de gegevens liever wilt archiveren.

De CareNet applicatie bestaat uit gegevensbladen welke gekoppeld zijn aan elkaar. Indien je gegevens, zoals medewerkers, divisies, locaties en afdelingen uit het systeem wilt verwijderen, moet je er daarom allereerst voor zorgen dat alle gegevensbladen die naar die persoon verwijzen worden verwijderd (dit kunnen bijvoorbeeld cursistengroepen, e-learning pogingen, handboekdocumenten of inspectieplanningen zijn).

Om een cursistengroep te verwijderen dien je bijvoorbeeld ook allereerst alle pogingen van cursisten te verwijderen, vervolgens de cursisten te verwijderen en tot slot de cursistengroep te verwijderen.

Divisies, locaties en afdelingen kunnen pas verwijderd worden indien alle gegevens in je CareNet bedrijfsapplicatie die verwijzen naar die divisies, locaties en afdelingen zijn verwijderd (bijvoorbeeld bij documenten en medewerkers).

Om een inspectielijst te kunnen verwijderen, dienen allereerst alle koppelingen naar die lijst te worden verwijderd, zoals acties, afwijkingen en inspectieronden.

Verlooptermijn wachtwoorden

Je kunt als applicatiebeheerder zelf instellen na welke periode (1, 2 of 3 maanden) een wachtwoord automatisch dient te worden herzien. De gebruiker krijgt dan bij het inloggen na de ingestelde termijn een melding dat een nieuw wachtwoord dient te worden ingevoerd.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik op Button bewerken.
  3. In tabblad algemeen zie je ‘geldigheid wachtwoord’ vermeld staan. Pas het aantal maanden aan naar het gewenste aantal.
  4. Klik op Button Wijzigingen opslaan. De verlooptermijn van de wachtwoorden is nu aangepast en gebruikers ontvangen automatisch een bericht wanneer het wachtwoord opnieuw moet worden ingesteld.

Geschiedenis bekijken

In de diverse CareNet modules is het mogelijk om de geschiedenis van een lijst of specificatie terug te zien. Zo kun je precies zien wat, wanneer en door wie gewijzigd is. De geschiedenis kan worden teruggezien door een vragenlijst of specificatie te openen en rechts in het scherm te klikken op de knop .

Zie onderstaand een voorbeeld van de geschiedenis van een vragenlijst voor inspecties.

• Oranje/gele weergaven zijn ongewijzigd
  • Groene weergaven zijn nieuw
  • Rode weergaven zijn verwijderd

Browser verversen

In sommige gevallen is het zinvol om de browser te verversen, bijvoorbeeld als je de instellingen van CareNet hebt aangepast. In dat geval kun je ‘F5’ intoetsen om de browser te verversen. Je kunt dan direct verder werken in CareNet onder de nieuwe instellingen. Let wel op dat je eventuele nog niet opgeslagen gegevens eerst opslaat, voordat je ‘F5’ intoetst.