Sjablonen beheren

Sjabloon aanpassen

Het is mogelijk om zelf sjablonen aan te maken voor het weergeven van rapportages, certificaten en brieven. Er zijn standaard sjablonen opgenomen in CareNet, namelijk Sjabloon e-learning certificaat, Sjabloon uitnodiging e-learning, Sjabloon uitnodiging herinnering e-learning en Sjabloon inspectierapportage, deze kunnen ieder naar wens worden aangepast.

Let op: indien je een tokencode in een sjabloon laat weergeven (zoals in Sjabloon uitnodiging e-learning) kan het kiezen van een ander lettertype ervoor zorgen dat de tekens <hoofdletter i> en <kleine letter L> niet goed van elkaar te onderscheiden zijn. Kies daarom voor een lettertype, waarbij direct duidelijk is welk teken getoond wordt, zoals lettertype Verdana, Times New Roman, Tahoma, etc.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen. Een overzicht met reeds aanwezige sjablonen wordt getoond.
  3. Klik op een sjabloon dat je wilt bekijken/aanpassen.
  4. Klik op het sjabloon bestand rechts naast de paperclip om deze te downloaden.
  5. Sla het bestand op je computer op onder een nieuwe zelf gekozen naam.
  6. Je kunt het Word bestand nu naar wens aanpassen. Bijvoorbeeld: wijzig de teksten, voeg teksten toe, verwijder teksten of onderdelen, voeg een eigen bedrijfslogo toe, wijzig het lettertype, wijzig de kleuren.
  7. Let op: de teksten die tussen de tekens { } zijn geplaatst, betreffen koppelingen naar informatie uit CareNet (replacements). Pas deze teksten niet zomaar aan, want dan kunnen koppelingen vanuit CareNet naar het sjabloon verloren gaan. Indien je aanpassingen hebt gedaan in een sjabloon, kan het zijn dat je een replacement opnieuw moet intypen om de koppeling naar de database in CareNet goed te kunnen laten werken. Let op dat je de tekst achtereenvolgens typt (start dus met een ‘{‘, typ direct de tekst en eindig met een ‘}’). Het deleten en backspacen van de tekst tussen de ‘{‘ tekens kan ervoor zorgen dat de koppeling niet meer mogelijk is. Typ dan de tekst opnieuw zoals hierboven aangegeven.
  8. De grootte van de foto’s in de inspectierapportage kun je instellen door de voorbeeldfoto in het Inspectie rapportage sjabloon groter of kleiner te maken. Let op: de foto’s worden in de uiteindelijke rapportage altijd kleiner getoond dan ingesteld in het rapportage sjabloon. Vergroot de afbeelding in het sjabloon daarom nog verder indien je vindt dat de foto’s in de uiteindelijke rapportage te klein uitvallen.
  9. Sla het Word document op indien je alle gewenste aanpassingen hebt gedaan.
  10. Nu kan het nieuwe sjabloon worden ge-upload (zie onderwerp ‘Nieuw sjabloon uploaden’).

Nieuw sjabloon uploaden

Het is mogelijk om zelf sjablonen aan te maken voor het weergeven van rapportages, certificaten en brieven. Er zijn standaard sjablonen opgenomen in CareNet, namelijk Sjabloon e-learning certificaat, Sjabloon uitnodiging e-learning Sjabloon uitnodiging herinnering e-learning en Sjabloon inspectierapportage, deze kunnen ieder naar wens worden aangepast. Let op: het te uploaden sjabloon dient een .doc of een .docx bestand te zijn.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen. Een overzicht met reeds aanwezige sjablonen wordt getoond.
  3. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjabloon toevoegen.
  4. Typ de naam van het nieuwe sjabloon.
  5. Klik op Algemeen_button bestand bijvoegen om het bestand op je computer te selecteren wat je als sjabloon wilt toevoegen of open de map met het bestand op je computer en sleep het bestand naar de rechthoek met de tekst ‘Sleep bestanden hier naartoe’.
  6. Klik op Button opslaan om het nieuwe sjabloon definitief op te slaan. Het nieuwe sjabloon wordt nu weergegeven in de lijst met sjablonen en kan indien gewenst worden bewerkt of verwijderd door naar het sjabloon te gaan en rechts in de rij te klikken op Button Bewerk of Button verwidjer.

Sjabloon bewerken of verwijderen

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen. Een overzicht met reeds aanwezige sjablonen wordt getoond.
  3. Ga naar het sjabloon wat je wilt verwijderen en klik rechts in de rij op Button Bewerk of Button verwidjer.
  4. Indien je hebt gekozen voor Verwijderen, verschijnt in een pop-up venster de melding ‘Rij verwijderen?’. Klik op OK om het sjabloon te verwijderen, klik op Annuleren om het sjabloon te behouden.
  5. Indien je hebt gekozen voor Bewerken, kun je in het volgende venster de naam aanpassen en een ander sjabloonbestand toevoegen.
  6. Klik op Button Wijzigingen opslaan indien je de wijzigingen definitief wilt doorvoeren of klik op Button of annuleren indien je de oude instellingen wilt behouden.

Standaard sjabloon instellen

Standaard sjabloon instellen voor inspectierapportages:

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Open het tabblad ‘Inspecties’.
  3. Klik op Button bewerken.
  4. Selecteer het gewenste sjabloon rechts langs ‘Standaard rapportagesjabloon inspecties’.
  5. Klik op Button Wijzigingen opslaan indien je de wijzigingen definitief wilt doorvoeren of klik op Button of annuleren indien je de oude instellingen wilt behouden.
  6. Indien bij een inspectievragenlijst het sjabloon ‘Standaard’ is geselecteerd, wordt automatisch het zojuist geselecteerde sjabloon aangehouden.

Standaard sjabloon instellen voor e-learning certificaten, uitnodigingen en herinneringen:

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button talen.
  3. Klik op de taal waarvoor je de standaard sjablonen wilt instellen, bijvoorbeeld ‘Nederlands’.
  4. Klik op Button bewerken.
  5. Selecteer het gewenste ‘Certificaatsjabloon’, ‘Uitnodigingssjabloon’ en ‘herinneringssjabloon’ welke je als standaard sjabloon wilt instellen.
  6. Klik op Button Wijzigingen opslaan indien je de wijzigingen definitief wilt doorvoeren of klik op Button of annuleren indien je de oude instellingen wilt behouden.
  7. Via tabblad ‘Medewerkers’ kan per medewerker/cursist worden ingesteld wat de gewenste taal is. Daarnaast kunnen via e-learning/cursistengroepen/cursistengroep/opties de sjablonen worden ingesteld op standaard. Dit betekent dat voor die cursistengroep per medewerker het standaard sjabloon wordt gekozen. Zo ontvangt iedere medewerker de sjablonen in de juiste taal die voor hen geselecteerd is onder tabblad ‘Medewerkers’.

Handige replacements voor sjablonen

Indien je de diverse adresregels (zoals weergegeven bij Medewerker gegevens) wilt laten terugkomen in bijvoorbeeld een uitnodigingsbrief, kun je de volgende replacements gebruiken in de sjablonen:

• {street}
  • {streetnumber}
  • {zipcode}
  • {city}

Indien je het volledige adres in één keer wilt laten terugkomen in bijvoorbeeld een uitnodigingsbrief, kun je het volgende replacement gebruiken in de sjablonen:

• {address}

Indien je binnen de inspectierapportage de onderverdeling in verschillende onderdelen wilt laten terugkomen, kun je dit doen door het volgende replacement toe te voegen:

• {questionheader}

Voeg het bijvoorbeeld toe aan de rapportage tabel in je sjabloon zoals onderstaand:

sjabloon inspecties question header

In de uiteindelijke rapportage wordt het onderdeel in de rapportagetabel als volgt weergegeven (dus ook onderstreept en vetgedrukt zoals in bovenstaand sjabloon):

sjabloon inspecties question header voorbeeld

Voorbeeldsjablonen downloaden

Download hier voorbeeldsjablonen (Word) voor de verschillende CareNet modules. Je kunt het sjabloon na downloaden naar eigen wensen aanpassen. Alle mogelijke replacements zijn in de sjablonen opgenomen. Verwijder de replacements waarvan je de gegevens niet wilt laten terugkomen uit de sjablonen. Pas naar wens de kleuren aan. Klik op het afbeeldingsvakje in het sjabloon om een eigen logo aan het document toe te voegen.

E-learning

Elearning certificaat
Elearning uitnodiging
Elearning herinneringsuitnodiging
Elearning herhalingscursus
Elearning herhalingscursus herinnering

Inspecties

Inspectierapportage

Specificaties

Externe specificatie