Standaard sjabloon instellen

Standaard sjabloon instellen voor e-learning certificaten, uitnodigingen en herinneringen:

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  2. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button talen.
  3. Klik op de taal waarvoor je de standaard sjablonen wilt instellen, bijvoorbeeld ‘Nederlands’.
  4. Klik op Button bewerken.
  5. Selecteer het gewenste ‘Certificaatsjabloon’, ‘Uitnodigingssjabloon’ en ‘herinneringssjabloon’ welke je als standaard sjabloon wilt instellen.
  6. Klik op Button Wijzigingen opslaan indien je de wijzigingen definitief wilt doorvoeren of klik op Button of annuleren indien je de oude instellingen wilt behouden.
  7. Uitleg over het zelf samenstellen of aanpassen van een sjabloon vindt u hier.
  8. Via tabblad ‘Medewerkers’ kan per medewerker/cursist worden ingesteld wat de gewenste taal is. Daarnaast kunnen via e-learning/cursistengroepen/cursistengroep/opties de sjablonen worden ingesteld op standaard. Dit betekent dat voor die cursistengroep per medewerker het standaard sjabloon wordt gekozen. Zo ontvangt iedere medewerker de sjablonen in de juiste taal die voor hen geselecteerd is onder tabblad ‘Medewerkers’.

Standaard teksten voor E-learning wijzigen

Per cursus kan geselecteerd worden in welke taal deze gevolgd kan worden, waardoor de juiste taal wordt ingesteld voor uitnodigingen, certificaten en standaard e-learning tekst (geslaagd tekst, gezakt tekst, download certificaat tekst). Indien gewenst kun je de tekst voor de reeds aanwezige taal wijzigen. De taal Nederlands is standaard aanwezig in CareNet.

A. Andere sjablonen toevoegen.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen.
  4. Download de aanwezige sjablonen voor het certificaat, de uitnodiging en de herinnering door op het sjabloon te klikken en vervolgens op het bestand (bijvoorbeeld Sjabloon CareNet e-learning certificaat.docx).
  5. Sla de bestanden op je computer op.
  6. Open één voor één de bestanden en wijzig het sjabloon naar eigen wens. Sla de sjablonen onder een andere naam op.
  7. Klik in CareNet rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  8. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  9. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen.
  10. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjabloon toevoegen.
  11. Voer de naam van het sjabloon in (bijvoorbeeld E-learning certificaat Engels)
  12. Voeg het sjabloon toe door te klikken op Algemeen_button bestand bijvoegen en het juiste sjabloon op je computer te selecteren.
  13. Klik op Button opslaan.
  14. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  15. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  16. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button talen.
  17. Selecteer de taal waaraan je een nieuw sjabloon wilt toevoegen.
  18. Klik op Button bewerken.
  19. Selecteer de juiste sjablonen.
  20. Klik op Button Wijzigingen opslaan.

B. Algemene teksten voor de taal wijzigen

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button talen.
  4. Selecteer de gewenste taal waarvan je de teksten wilt wijzigen.
  5. Wijzig indien gewenst de ‘Behaald tekst’ (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en geslaagd is).
  6. Wijzig indien gewenst de ‘Gezakt tekst’ (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en gezakt is).
  7. Wijzig indien gewenst de ‘Download certificaat tekst’ (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en geslaagd is, vervolgens verschijnt direct de tekst ‘Download certificaat’ in de juiste taal).
  8. Wijzig indien gewenst de tekst voor de e-mailsjablonen uitnodiging. Let op: de tekst tussen {…} bestaat uit koppelingen naar informatie in CareNet en wordt automatisch door de juiste tekst vervangen, wijzig/verwijder deze tekst en de tekens daarom niet.
  9. Wijzig indien gewenst de tekst voor de e-mailsjablonen herinnering. Let op: de tekst tussen {…} bestaat uit koppelingen naar informatie in CareNet en wordt automatisch door de juiste tekst vervangen, wijzig/verwijder deze tekst en de tekens daarom niet.
  10. Klik op Button Wijzigingen opslaan om de gewijzigde taal op te slaan.

Nieuwe taal toevoegen

Per cursus kan geselecteerd worden in welke taal deze gevolgd kan worden, waardoor de juiste taal wordt ingesteld voor uitnodigingen, certificaten en standaard e-learning tekst (geslaagd tekst, gezakt tekst, download certificaat tekst). De taal Nederlands is standaard aanwezig in CareNet. Zelf kun je indien gewenst een nieuwe taal toevoegen. Hiervoor dien je allereerst de in CareNet aanwezige tekst (of een andere gewenste tekst) naar de gewenste taal te vertalen.

A. Je gaat nu allereerst een certificaatsjabloon, uitnodigingssjabloon en herinneringssjabloon voor e-learning in de juiste taal toevoegen.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen.
  4. Download de standaard aanwezige sjablonen voor het certificaat, de uitnodiging en de herinnering door op het sjabloon te klikken en vervolgens op het bestand (bijvoorbeeld Sjabloon CareNet e-learning certificaat.docx).
  5. Sla de bestanden op je computer op.
  6. Open één voor één de bestanden en vervang de Nederlandse tekst door tekst met de gewenste taal. Sla de sjablonen onder een andere naam op.
  7. Klik in CareNet rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  8. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  9. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjablonen.
  10. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button sjabloon toevoegen.
  11. Voer de naam van het sjabloon in (bijvoorbeeld E-learning certificaat Engels)
  12. Voeg het sjabloon toe door te klikken op Algemeen_button bestand bijvoegen en het juiste sjabloon op je computer te selecteren.
  13. Klik op Button opslaan.

B. Nu ga je de nieuwe taal toevoegen aan CareNet.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button talen.
  4. Klik rechts in het scherm op Algemeen_button taal toevoegen.
  5. Voer de naam van de taal in (bijvoorbeeld: Engels, Spaans, Duits, Pools, Turks)
  6. Selecteer de sjablonen die je zojuist hebt ingevoerd (bijvoorbeeld E-learning certificaat Engels).
  7. Voer de ‘Behaald tekst’ in de juiste taal in (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en geslaagd is).
  8. Voer de ‘Gezakt tekst’ in de juiste taal in (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en gezakt is).
  9. Voer de ‘Definitief gezakt tekst’ in de juiste taal in (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en definitief gezakt is na het doen van het maximaal aantal pogingen).
  10. Voer de ‘Download certificaat tekst’ in de juiste taal in (dit is de tekst die verschijnt als de cursist de cursus heeft gevolgd en geslaagd is, vervolgens verschijnt direct de tekst ‘Download certificaat’ in de juiste taal).
  11. Voer de ‘Minimale tijd waarschuwing’ in de juiste taal in (deze waarschuwing verschijnt indien je bij een slide een minimale tijdsduur hebt ingesteld en de cursist voordat de tijdsduur verstreken is naar de volgende slide wil doorklikken).
  12. Vervang de Nederlandse tekst voor de e-mailsjablonen uitnodiging door de tekst in de gewenste taal. Let op: de tekst tussen {…} bestaat uit koppelingen naar informatie in CareNet en wordt automatisch door de juiste tekst vervangen, wijzig/verwijder deze tekst en de tekens daarom niet.
  13. Vervang de Nederlandse tekst voor de e-mailsjablonen herinnering door de tekst in de gewenste taal. Let op: de tekst tussen {…} bestaat uit koppelingen naar informatie in CareNet en wordt automatisch door de juiste tekst vervangen, wijzig/verwijder deze tekst en de tekens daarom niet.
  14. Klik op Button Wijzigingen opslaan om de ingevoerde taal op te slaan.

Notificatie voor verlopen trainingen instellen

In een cursistengroep kan aangevinkt worden of je een emailnotificatie wilt laten versturen naar de beheerder van de cursistengroep indien het certificaat van een cursist binnen X dagen verloopt. Via de instellingen kun je hiervoor een automatische notificatietekst instellen.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik op tabblad ‘E-learning’ en vervolgens op de knop Button bewerken.
  4. Vink de optie ‘Stuur notificatie wanneer training bijna verloopt’ aan.
  5. Voer de gewenste tekst in bij ‘Onderwerp’ en ‘Inhoud’. Onder het vraagteken kun je zien welke velden automatisch vervangen kunnen worden met de van toepassing zijnde data.
  6. Na klikken op Button Wijzigingen opslaan zijn de wijzigingen doorgevoerd.

Competenties toevoegen

1. Klik rechts bovenin het scherm op Algemeen_button instellingen.
  2. Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  3. Klik op tabblad ‘E-learning’ en vervolgens op de knop Button bewerken.
  4. Typ onder ‘Competenties’ de naam van een competentie en klik vervolgens op Toevoegen grijs.
  5. Voeg op dezelfde wijze overige competenties toe en klik op Button Wijzigingen opslaan om de ingevoerde competenties op te slaan.
  6. Competenties kunnen vervolgens bewerkt en verwijderd worden door te klikken op Button bewerken en vervolgens bij de competentie rechts te klikken op Button Bewerk of Button verwidjer. Na klikken op Button Wijzigingen opslaan zijn de wijzigingen doorgevoerd. Let op: competenties kunnen alleen verwijderd worden indien deze nog niet gekoppeld zijn aan cursistengroepen.