Middels het koppelen van competenties aan cursistengroepen kan per cursistengroep worden aangegeven welke competenties behaald dienen te worden en kan via de competentiematrix altijd in één oogopslag worden gezien in hoeverre de cursisten competenties behaald hebben.

Aanmaken van competenties

1. Klik rechts bovenin het venster op het tandwieltje Algemeen_button instellingen en vervolgens op Instellingen.
  2. Open binnen de instellingen het tabblad “E-learning”.
  3. Klik op “Bewerken” en voeg via het invoerscherm de gewenste competenties toe.
  4. Klik op “Opslaan” om de ingevoerde competenties op te slaan.

Koppelen van competenties aan cursistengroepen

1. Open de E-learning module en klik op het tabblad “Cursistengroepen”.
  2. Klik op Button_elearning_cursistengroep toevoegen of open en bewerk een bestaande cursistengroep.
  3. Je ziet een invoerveld verschijnen bij “Competenties”. Typ één of meerdere van de gewenste competenties of klik op “opzoeken” om de gewenste competentie(s) te selecteren. Na opslaan van de cursistengroep zijn de ingevoerde competenties gekoppeld aan de cursisten in de cursistengroep.

Bekijken van de competentiematrix

1. Open de E-learning module en klik op het tabblad “Competentiematrix”.
  2. Selecteer één of meerdere filteropties onder ‘Instellingen’ en klik op ‘Updaten’ om de competentiematrix voor je selectie te tonen.
  3. In de matrix zie je per cursist terug wat de status van de van toepassing zijnde competenties is. Indien je gebruik maakt van functieprofielen, wordt rondom de competenties behorend bij een functieprofiel een dunne zwarte rand weergegeven, zoals: Functieprofiel in competentiematrix - Competentiematrix

Tabblad competentiematrix verbergen

Je kunt indien gewenst het tabblad competentiematrix onzichtbaar maken in CareNet (bijvoorbeeld als je hier geen gebruik van wilt maken).

1. Klik rechts bovenin het venster op het tandwieltje  en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik rechts in het venster op rollen.
  3. Open de gewenste rollen en vink daar onder E-learning de optie “Mag competentiematrix zien” uit.

Exporteer competentiematrix

Het is mogelijk om een Excel export te maken van getoonde competenties of van de volledige competentiematrix.

1. Open de E-learning module en klik op het tabblad “Competentiematrix”.
  2. Klik rechts in het scherm op ‘Exporteer volledige competentiematrix’ om een export te maken van de volledige competentiematrix.
  3. Selecteer één of meerdere filteropties onder ‘Instellingen’ en klik op ‘Updaten’ om de competentiematrix voor je selectie te tonen.
  4. Klik rechts in het scherm op ‘Exporteer competentiematrix’ om een export te maken van de gefilterde competentiematrix.