Middels het koppelen van competenties aan cursistengroepen kan per cursistengroep worden aangegeven welke competenties behaald dienen te worden en kan via de competentiematrix altijd in één oogopslag worden gezien in hoeverre de cursisten competenties behaald hebben.

Aanmaken van competenties

1. Klik rechts bovenin het venster op het tandwieltje Algemeen_button instellingen en vervolgens op Instellingen.
  2. Open binnen de instellingen het tabblad “E-learning”.
  3. Klik op “Bewerken” en voeg via het invoerscherm de gewenste competenties toe.
  4. Klik op “Opslaan” om de ingevoerde competenties op te slaan.

Koppelen van competenties aan cursistengroepen

1. Open de E-learning module en klik op het tabblad “Cursistengroepen”.
  2. Klik op Button_elearning_cursistengroep toevoegen of open en bewerk een bestaande cursistengroep.
  3. Je ziet een invoerveld verschijnen bij “Competenties”. Typ één of meerdere van de gewenste competenties of klik op “opzoeken” om de gewenste competentie(s) te selecteren. Na opslaan van de cursistengroep zijn de ingevoerde competenties gekoppeld aan de cursisten in de cursistengroep.

Bekijken van de competentiematrix

1. Open de E-learning module en klik op het tabblad “Competentiematrix”.
  2. In de matrix zie je per cursist terug wat de status van de van toepassing zijnde competenties is.
  3. Groen geeft aan dat de cursist geslaagd is voor de competentie. Oranje geeft aan dat de cursist nog bezig is met het behalen van de competentie of dat deze verlopen is. Rood geeft aan dat de cursist gezakt is voor één of meerdere competenties.
  4. Selecteer indien gewenst rechts in het scherm specifieke instellingen voor het tonen van de competentiematrix. Selecteer competenties en/of cursistengroepen welke je wilt tonen in de competentiematrix en klik op Updaten.

Tabblad competentiematrix verbergen

Je kunt indien gewenst het tabblad competentiematrix onzichtbaar maken in CareNet (bijvoorbeeld als je hier geen gebruik van wilt maken).

1. Klik rechts bovenin het venster op het tandwieltje  en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik rechts in het venster op rollen.
  3. Open de gewenste rollen en vink daar onder E-learning de optie “Mag competentiematrix zien” uit.