Planning

Inspecties inplannen

Om een inspectie te kunnen lopen, dient deze eerst ingepland te worden.

1. Klik in het CareNet dashboard op Inspecties en open het tabblad ‘Planning’.
  2. Klik rechts bovenin het scherm op de knop Button Inspectieronde toevoegen
  3. Er opent een nieuw venster. Hierin kunnen de gegevens voor de in te plannen inspectie worden ingevoerd.
  4. Kies de datum waarop de inspectie dient te worden uitgevoerd.
  5. Selecteer een inspectie vragenlijst.
  6. Voeg eventuele opmerkingen voor de inspecteur toe.
  7. Selecteer de afdeling van de inspecteur en selecteer de inspecteur (medewerker). Indien geen medewerker wordt geselecteerd, kunnen alle medewerkers die gekoppeld zijn aan de geselecteerde afdeling de inspectie uitvoeren. Let op: indien bij rollen het recht “Mag alle inspecties zien, niet alleen van eigen afdeling” is uit gevinkt, kan een medewerker waarbij alleen deze rol is geselecteerd (zie instellingen van de medewerker) de inspectie alleen terugzien in de tablet indien niet alleen de afdeling, maar ook de medewerker is geselecteerd bij het plannen van de inspectie.
  8. Klik indien gewenst op  om dezelfde inspectielijst voor meerdere afdelingen en medewerkers in te plannen. Klik op  om de extra toegevoegde afdeling te verwijderen.
  9. Indien gewenst kan aangegeven worden of de inspectieronde herhaald dient te worden. In het voorbeeld zijn we er vanuit gegaan dat de inspectieronde tot en met 17 december 2013 iedere 2 weken op dinsdag gelopen dient te worden.
  10. Vink de optie ‘Verzend notificatie’ aan indien je een automatische mailnotificatie wilt versturen naar de medewerkers van de geselecteerde afdeling of de geselecteerde medewerker. Let op: de mailnotificatie wordt alleen verstuurd indien een emailadres is ingevoerd bij de Medewerkers details. Klik hier om te lezen hoe je de standaardtekst voor de notificatie kunt instellen.
  11. Klik tot slot op Button opslaan om de inspectie definitief in te plannen.

Klik hier voor een voorbeeld afbeelding van het inplannen van een nieuwe inspectieronde (de afbeelding opent in een nieuw venster).

Inspectieplanning bekijken

Na het inplannen van inspecties kan de inspectieplanning te allen tijde worden teruggezien.

1. Klik in het CareNet dashboard op Inspecties en open het tabblad ‘Planning’.
  2. Vink rechts in het scherm onder ‘Instellingen’ Button toon planning aan.
  3. Vink daarnaast rechts in het scherm de afdelingen en/of medewerkers aan waarvan je de inspectieplanning wilt zien.
  4. Selecteer of je de planning per Button weekof per Button maandwilt zien.
  5. Navigeer vervolgens met de knoppen Buttons navigeren inspectieplanning naar een eerdere of latere week of maand.
  6. In het scherm zijn de ingeplande inspecties per week of maand terug te zien.

Klik hier voor een voorbeeld afbeelding van het bekijken van de inspectie planning(de afbeelding opent in een nieuw venster).