Batches

Indien je registraties per batch wilt invoeren, kun je onder het tabblad ‘Batches’ de batchnummers toevoegen. Tijdens het invullen van een registratieformulier kun je vervolgens een batchnummer selecteren.

Batches toevoegen

1. Klik in het CareNet dashboard op Registraties en open het tabblad ‘Batches’.
  2. Klik op batch toevoegen rechts bovenin het scherm.
  3. Vul de de volgende gegevens in:
    • Batchnummer
    • Datum
    • Tijd
    • Proces
  4. Klik op opslaan 2om de batch op te slaan of klik op Of annuleren oranje om niet op te slaan.

Batches bewerken

1. Klik in het CareNet dashboard op Registraties en open het tabblad ‘Batches’.
  2. Klik op de batch die je wilt bewerken.
  3. Klik op Button bewerken. De gegevens voor de batch kunnen nu worden gewijzigd.
  4. Klik na het doorvoeren van wijzigingen op Button Wijzigingen opslaan bovenin het scherm.

Importeer batches uit Excel bestand

Het is mogelijk om batches te importeren vanuit Excel, zodat in één keer alle batches worden aangemaakt. Hiertoe dient gebruik gemaakt te worden van een voorbeeld Excel bestand wat voorafgaande aan het importeren dient te worden ingevuld.

1. Klik in het CareNet dashboard op Registraties en open het tabblad ‘Batches’.
  2. Klik rechts in het scherm op de knopimporteer batches.
  3. Er verschijnt een pop-up scherm. Klik op download voorbeeld excel bestand.
  4. Het Excel bestand wordt gedownload. Open het Excel bestand en vul de gegevens van de batches in zoals is aangegeven in het voorbeeld. Let op: in het Excel bestand mag geen gebruik worden gemaakt van formules of verwijzingen naar andere cellen in Excel. De notatiewijze van datum en tijd dient exact hetzelfde te zijn als weergegevens in het voorbeeld.
  5. Indien gegevens van alle batches zijn ingevuld, kunnen de voorbeeldgegevens worden verwijderd uit het Excelbestand (klik met de linkermuisknop op de rij met voorbeeld gegevens om deze te selecteren, klik vervolgens met de rechtermuisknop de rij en selecteer verwijderen, de rij met voorbeeldgegevens wordt verwijderd).
  6. Sla het Excel bestand op de computer op.
  7. Klik in het CareNet pop-up scherm ‘Importeren’ wat nog open staat op bestand bijvoegen oranje en voeg het zojuist op je computer aangepaste en opgeslagen Excel bestand toe. Dit kan ook door het mapje waarin het Excel bestand zich bevindt te openen en het bestand te slepen naar de rechthoek met de tekst ‘Sleep bestanden hier naartoe’ in het CareNet pop-up scherm.
  8. Selecteer het proces waarvoor de batches van toepassing zijn.
  9. Klik op importeren. Een pop-up scherm verschijnt met de melding ‘Importeren voltooid’. De in CareNet geïmporteerde batches zijn nu in het overzicht met batches terug te zien. De gegevens van batches kunnen te allen tijde nog per batch worden aangepast of indien gewenst worden verwijderd.

Filteren van weergave

Het is mogelijk om in het tabblad Batches te filteren op datum van…tot en op proces, zodat je alleen de batches kunt laten weergeven welke bij de betreffende filters horen.

1. Klik in het CareNet dashboard op Registraties en open het tabblad ‘Batches’.
  2. Selecteer onder ‘Instellingen’ indien gewenst voor welke van…tot datum je de batches wilt terugzien.
  3. Voer indien gewenst in voor welke processen je de batches wilt terugzien. Klik hiervoor bij Processen op ‘Selectie…’ en vink de processen aan waarvoor je de batches wilt terugzien.
  4. Indien alle gewenste filters zijn geselecteerd dien je op Button updaten te klikken om de batches behorende bij de selectie te tonen.
  5. Klik in alle selectievensters op ‘Alle’ en klik vervolgens op Button updaten om alle batches te tonen. Of klik op een ander tabblad in de Registratie module en vervolgens weer op het tabblad ‘Batches’.