Vraag een demo aan
string(77) "https://carenetonline.nl/wp-content/uploads/2015/03/headerfoto-subpaginas.jpg"
headerfoto

CareNet update 1.23

De update van CareNet versie 1.23 heeft op 6 mei 2017 plaatsgevonden. In de diverse modules zijn aanpassingen doorgevoerd. Onderstaand is per module weergegeven welke aanpassingen zijn doorgevoerd. 

CARE_icon_inspecties2015 CARE_iconen2015elearning CARE_icon_handboek2015

CARE_icon_specificaties2015 CARE_iconen2016_registraties_donker CARE_iconen2016_leveranciers_donker

Inspecties

Nieuwe filteropties

 • Er zijn nieuwe filteropties gecreëerd voor de tabbladen:
  • ‘Actielijst’, namelijk filteren op ‘naam vragenlijst’.
  • ‘Afwijkingen’, namelijk filteren op ‘datum van … tot’.

filter op vragenlijst 1 - CareNet update 1.23

filter op datum - CareNet update 1.23

Opmerkingen tonen per actie

 • Het veld ‘Opmerking’ dat per actie kan worden ingevuld kan indien gewenst worden uitgezet via Instellingen - CareNet update 1.23 > Instellingen > tabblad ‘Acties’ > onderdeel ‘Vrije velden inspectie acties’. Deze staat nu standaard aan.

opmerkingveld uitzetten - CareNet update 1.23

vrije velden acties - CareNet update 1.23

Weergave van geconstateerde afwijkingen in overzicht met afwijkingen

 • De afwijking die bij een geconstateerde afwijking is ingevoerd, wordt vanaf nu standaard getoond in de ondertitel van de afwijking. Zo zie je in het overzicht met afwijkingen direct welke afwijkingen ingevoerd zijn tijdens de inspectie. Zie onderstaand voorbeeld.

afwijking opmerking weergegeven - CareNet update 1.23

Afwijkingen direct omzetten naar acties

 • Geconstateerde afwijkingen kunnen in één keer omgezet worden naar acties. Hiervoor open je het tabblad ‘Afwijkingen’ in de Inspectie module. Vervolgens selecteer je de afwijkingen die je om wilt zetten tot een actie. Onderaan bij ‘Kies een actie’ selecteer je de optie ‘Omzetten naar actie’.
 • De tekst die als afwijking is ingevoerd, wordt automatisch de tekst voor de actie. In het pop-up venster dat verschijnt, dien je nog enkele overige gegeven in te voeren en te selecteren. Tot slot klik je op de knop ‘Actie(s) aanmaken’ om de acties toe te voegen aan de actielijst.

afwijking omzetten naar actie 1 - CareNet update 1.23

Inspectielijst inplannen voor meerdere afdelingen

 • Het is mogelijk om eenzelfde inspectielijst direct voor meerdere afdelingen tegelijk in te plannen. Hiervoor klik je onder tabblad ‘Planning’ in de Inspectie module voor de knop ‘Inspectieronde toevoegen’. Vervolgens klik je bij ‘Afdeling’ op ‘Toevoegen…’ om één of meerdere afdelingen toe te voegen. Klik op ‘Verwijder…’ om de zojuist toegevoegde afdeling te verwijderen.

inspectie plannen voor meerdere afdelingen 1 - CareNet update 1.23

E-learning

Binnen de module E-learning zijn op de achtergrond diverse aanpassingen doorgevoerd welke voor de gebruiker niet direct zichtbaar zijn, maar de functionaliteit van de module verbeterd hebben.

Handboek

Binnen de module Handboek zijn op de achtergrond diverse aanpassingen doorgevoerd welke voor de gebruiker niet direct zichtbaar zijn, maar de functionaliteit van de module verbeterd hebben.

Specificaties

Doorklikken naar gekoppelde ingrediënten, grondstoffen en recepten

 • Ingrediënten, grondstoffen en recepten die onder de diverse tabbladen in deze module gekoppeld zijn, worden nu weergegeven met een hyperlink. Hiermee kan het gekoppelde item snel en makkelijk geopend en aangepast worden. Via de navigatiebalk bovenin kun je weer terug klikken naar het vorige item.

Voorbeeld 1: vanuit het recept kun je direct doorklikken naar onderliggende grondstoffen.

 recept links - CareNet update 1.23

Voorbeeld 2: vanuit het verkoopartikel kun je direct doorklikken naar het onderliggende recept.

verkoop link - CareNet update 1.23

Voorbeeld 3: via de navigatiebalk kun je weer terugklikken naar het vorige item, bijvoorbeeld het verkoopproduct.

navigatiebalk - CareNet update 1.23

Samenstelling grondstof: vrije velden per ingrediënt

 • Het is mogelijk om bij het samenstellen van een grondstof per ingrediënt extra informatie in te voeren in twee vrije velden. Zie onderstaand voorbeeld.

vrije velden grondstoffen 1 - CareNet update 1.23vrije velden grondstoffen 2 - CareNet update 1.23

 • Om de vrije velden in te stellen, klik je rechts bovenin het scherm op Instellingen - CareNet update 1.23 > Instellingen > tabblad ‘Specificaties’. Vervolgens kun je bij onderdeel ‘Grondstof vrije velden’ de betreffende vrije velden aanvinken om deze actief te maken. Bij het label kun je de naam van het vrije veld invoeren. Zie onderstaand voorbeeld.

vrije velden grondstoffen - CareNet update 1.23

 • De gegevens die in het opmerkingenveld en de vrije velden zijn ingevoerd, worden automatisch overgenomen in recepturen en verkoopartikelen.
 • De vrije velden kunnen in de specificaties getoond worden in de tabel met ingrediënten met de replacements #grondstoffen_remark#, #grondstoffen_freefield1# en #grondstoffen_freefield2#. Heb je hulp nodig bij het aanpassen van het specificatiesjabloon? Laat het ons weten via support@carenetonline.nl.

Uitbreiding export mogelijkheden grondstoffen

 • Het is mogelijk om één of meerdere grondstoffen te selecteren en hier een export van te maken, zodat je snel inzicht hebt in alle details van een grondstof. In de export wordt een overzicht getoond van alle grondstoffen, waarbij per kolom de bijbehorende ingrediënten worden getoond inclusief percentage, opmerkingen en landen van oorsprong. Zie onderstaand voorbeeld.

grondstof export voorbeeld 300x44 - CareNet update 1.23

 • Om een dergelijke export te verkrijgen, open je het tabblad ‘Grondstoffen’ in de Specificatie module. Vervolgens selecteer je aan de rechterzijde één of meerdere grondstoffen. Onderaan bij ‘Kies een actie’ kies je voor de optie exporteer grondstoffen’. Je kunt er ook voor kiezen direct een volledig overzicht van alle grondstoffen te exporteren door rechts in het scherm op de onderste knop ‘Exporteer grondstoffen’ te klikken. Zie ook onderstaande afbeeldingen ter illustratie.

grondstoffen exporteren - CareNet update 1.23

button export grondstoffen - CareNet update 1.23

 • Deze exportmogelijkheid is in te stellen als recht via de rollen en staat standaard uit. Vink het recht aan in de gewenste rol, zodat de functie gebruikt kan worden door de betreffende gebruikers. Zie onderstaand voorbeeld.

grondstoffen exporteren instellingen - CareNet update 1.23

 • De andere exportmogelijkheid waarbij een overzicht van alle grondstoffen met bijbehorende details wordt gerealiseerd blijft bestaan en is beschikbaar via de actie ‘Exporteren’ of export button alle grondstoffen - CareNet update 1.23.

Weergave van microbiologische, chemische, sensorische waarden in specificatie

 • Vanaf nu worden in de eindproductspecificatie alleen de waarden getoond die onder tabbladen microbiologisch, chemisch, sensorisch en overig zijn ingevuld. Velden die onder deze tabbladen leeg zijn gelaten worden dus niet meer getoond. Hiervoor zijn geen aanpassingen benodigd in het specificatiesjabloon.

Nieuw recht voor downloaden eindproductspecificatie

 • Het is mogelijk om het recht voor het downloaden van een eindproductspecificatie in .docx format of in .pdf format uit te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat een gebruikt een specificatie als .docx bestand kan downloaden en vervolgens alsnog handmatig kan bewerken. De rechten kun je in- of uitschakelen via Instellingen - CareNet update 1.23 > Instellingen > Rollen > selecteer de gewenste rol waarin je deze optie wilt in- of uitschakelen.

docx uitzetten voor downloaden spec 2 - CareNet update 1.23

 

docx uitzetten voor downloaden spec - CareNet update 1.23

Afmetingen voor afbeeldingen instellen

 • De afmetingen van de afbeelding die in de eindproductspecificatie getoond wordt, kunnen nu ingesteld worden, zodat het gewenste formaat in de specificaties wordt weergegeven. Dit kan worden ingesteld via  Instellingen - CareNet update 1.23 > Instellingen > tabblad ‘Specificaties’ > scroll volledig naar beneden > voer onder ‘Specificatie afbeelding’ de gewenste breedte en hoogte in pixels in > klik op ‘Wijzigingen opslaan’ om de instellingen op te slaan. Om ervoor te zorgen dat de afbeelding volledig op de pagina wordt weergegeven, adviseren we een instelling van maximaal 700 x 700 pixels.

Vertalingen

 • De mogelijkheden voor de vertaling van specificaties zijn aanzienlijk uitgebreid. Het is nu voor alle velden van een specificatie mogelijk om deze in een andere taal weer te geven. Zodoende kunnen eindproductspecificaties in iedere gewenste taal worden gedownload. Wil je van deze functie gebruik maken? Neem dan contact met ons op via support@carenetonline.nl, zodat we je hiermee op weg kunnen helpen.

Registraties

Binnen de module Registraties zijn op de achtergrond diverse aanpassingen doorgevoerd welke voor de gebruiker niet direct zichtbaar zijn, maar de functionaliteit van de module verbeterd hebben.

Leveranciers

In deze update heeft de release van de module Leveranciersbeheersing plaatsgevonden. Met deze module maak je inkoopprocessen inzichtelijk en beheers je risico’s, zodat je voldoet aan wet- en regelgeving en de GFSI erkende kwaliteitsstandaarden zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Stel zelf questionnaires samen en bepaal per risicogroep welke beheersmaatregelen zoals questionnaires, certificaten en specificaties benodigd zijn. Binnen één oogopslag zie je welke leveranciers zijn goedgekeurd, afgekeurd of welke gegevens je nog dient te ontvangen. Wil je meer weten over deze module? Neem dan contact met ons op via support@carenetonline.nl.

Zoeken op Carenet Online

Search
Filter by Custom Post Type
Pages
Posts
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren